home

Van Der Sanden
Elektro

Noordstraat 5
5428 NR Venhorst
Tel: 06 28 44 78 11

Info@sandenelektro.eu

BTW-nummer:

NL001757685B56

Kvk: 17196220

gradient

Nieuws

624 zonnepanelen werkend!

Geschreven op 15-02-2016

 

Tillemans is in Venhorst gestart met het plaatsen van een bipv-dak met 624 dunne filmzonnepanelen van Auria (Abakus Solar AG). Voor het project is er geen SDE+-subsidie, maar gebruikt men wel de asbestregeling.

Er wordt gebruikgemaakt van een zelfbouw montagesysteem op basis van een trapsgewijs gefreesd C24 vuren houten raamwerk van Timmerwerken Walter Donkers. Het raamwerk wordt op de bestaande gordingen van een noord-zuid-zadeldak geschroefd van Tillemans Mill. De Auria M-serie dunne filmzonnepanelen zonder frame worden voorzien van EPDM-rubber afdichtingsprofielen uit de droogbeglazingsindustrie (Trelleborg Sealants via Alutechnic) en vervolgens met glasdragers in het raamwerk gelegd.

Een EPDM D-profiel van EKI zorgt voor de verticale afdichtingen tussen de glazen platen. Een HPL/Trespa-strook (Schoenmakers kunststoffen & Arpa Industriale) gaat de circa 3 centimeter horizontale ruimte tussen de panelen afdekken. De dakrand wordt vervolgens afgewerkt met Rockpanel.

De 624 panelen - totaal vermogen 74 kilowattpiek - worden in 156 strings op 13 Enwi diodeboxen van Sonnenwatt aangesloten. Deze diodeboxen worden vervolgens op 2 Xantrex GT100E omvormers met vermogensbegrenzing aangesloten door Van Der Sanden Elektro.

Er is zoals gezegd geen SDE+-subsidie, maar wel wordt er gebruikgemaakt van de provinciale regeling 'Asbest eraf zonnepanelen erop' waarbij de 1115 vierkante meter asbestcementgolfplaten in 2 dagen werden verwijderd door De Kempen Asbestsanering. Daarnaast zijn alle materialen, behalve het vuren hout, uit restpartijen afkomstig.


Naar het nieuwsoverzicht
.